Продължават "зелените коридори" за ваксинация. Планът на здравните власти е свободни имунизации да се правят поне до 9 май, включително, предава NOVA.
 

Опашка от желаещи за ваксиниране пред „Пирогов“ и в празничния ден. В кабинетите могат да се ваксинират и хора без предварителна регистрация. Освен препарата на AstraZeneca има налични дози и от РНК ваксините.
 
Очаква се от 10 май отново да започне записването за имунизация в електронния портал, като този път хората ще имат право да избират предпочитаната от тях ваксина.

В днешния празничен ден продължава работата на откритите центрове за поставяне на ваксина срещу Covid-19 в 19 областни града в страната.
 
Взеха решение за сертификата за COVID-19

В София желаещите да се имунизират ще могат да го направят във Военно медицинска академия до 13.00 часа, в "Пирогов" - до 17.00 часа, а в болница "Света Анна" и в Медицинския институт на МВР - до 19.00 часа.
 
В Плевен желаещите да се ваксинират с първа и втора доза ще могат да го направят в рамките на обявения днес "зелен коридор". Не се изисква предварително записване и има избор на ваксина между Pfizer или AstraZeneca.

istock
istock

"Зелен коридор" се разкрива в плевенската болница „Свети Панталеймон“  на 3 май във времето от 09.00 до 16.00 часа. Не се изисква предварително записване.
 
Д-р Илиян Минчев, директор на РЗИ, обясни пред БНР, че желаещите ще бъдат имунизирани по желание с ваксините на Pfizer или на AstraZeneca.

Ще се извършва и реимунизация. Електронно записаните към другите кабинети да се насочат към определения временен имунизационен пункт. Това съветват от РЗИ.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg