Във ВМА започват да поставят адаптирана иРНК ваксина срещу Омикрон, съобщи Нова телевизия. Тя се прилага като първи или втори бустер на лица на и над 12 години.
 
Адаптираната ваксина е силно препоръчителна за хора с придружаващи заболявания.
 
От Здравното министерство уточняват, че адаптираните ваксини предоставят по-широка защита срещу различните варианти на COVID-19. У нас в средата на месеца бяха доставени 290 000 адаптирани ваксини.

1127 нови случая на коронавирус са били регистрирани през последното денонощие в България.  Това показват данните от Единния информационен портал. Новозаразените са повече в сравнение с преди седмица, когато броят им бе 946. За сметка на това броят на починалите е същият.

Защо новата ваксина срещу Омикрон ще се слага само на имунизирани

Новите случаи са установени от 7557 теста, което означава, че повече от 14.91% са положителни. Над 61 на сто от новозаразените не са ваксинирани срещу COVID-19.

istock
istock

Починали са шестима потвърдени заразени. Само един от тях е бил ваксиниран. Общият брой на смъртните случаи в България след заразяване с коронавирус е 37 704. Хоспитализирани са 483 души с диагноза COVID-19, 28 от които са в интензивно отделение. Новопостъпилите в болнично заведение през последното денонощие са 139.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg