От днес в област Габрово влизат в сила по-строги противоепидемични мерки, въведени заради повишената заболеваемост от COVID -19.

От миналата седмица районът е в "тъмночервената" зона с над 500 случая на 100 000 души население. Това принуди здравните власти да въведат онлайн обучение на ротационен принцип. Какви са ограниченията, които ще важат за период от две седмици, информира NOVA.

Тази седмица дистанционно ще учат децата от 5, 6, 9, 10 и 11 клас, а следващата седмица - 7, 8 и 12 клас. Учениците в начални училища остават в класните стаи. Детските градини ще останат отворени.

Румъния въвежда нови ограничения за влизащи в страната българи

Преустановява се провеждането на присъствени занятия в образователните центрове, танцови и музикални школи, както и всички груповите занимания с деца. До 17 октомври се забраняват обществените мероприятия, спортните събития, групови туристически пътувания и частни събирания като сватби и кръщенета.

istock
istock

Няма да се допускат свиждания в лечебните заведения и центровете за социални услуги. Фитнесите и спортните зали ще са затворени.

Кината и театрите ще работят при запълване на 30% от капацитета си. В заведенията и търговските обекти не може да допуска повече от 1 човек на 8 кв. м.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg