Издадените електронни медицински бележки на учениците вече са видими в електронното им пациентско досие. Чрез интеграцията с ГРАО, родителите имат достъп до пациентските досиета на своите деца, които са под 18 години.

Документите са част от новия модул „Медицински бележки“, който вече е наличен както на my.his.bg, така и в мобилното приложение еЗдраве. За да виждат модул „Медицински бележки“ в еЗдраве, потребителите трябва да инсталират версия 3.2.0 на безплатното приложение.

Предлагат повече извинени отсъствия с бележка от родител

Припомняме, че от септември 2023 г. медицинските бележки, които лекарите издават на учениците, са в електронен вариант. В това число влизат не само бележките, които се издават при установено заболяване и служат за извиняване на отсъствията, а и бележките за контакт с инфекциозно болен, прекарано инфекциозно заболяване и удостоверението за клинично здрав пациент.

istock
istock

Статистиката показва, че от средата на септември са подадени 1.260 млн. електронни извинителни бележки на ученици. Средно на ден лекарите издават по 20 хил. медицински бележки, като те са най-много в София, Пловдив и Варна. Най-големият брой генерирани е-бележки е регистриран на 18 декември 2023 г. – 30 754.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.b