В Бургас от петък учениците от 5 до 12 клас преминават към онлайн обучение за 2 седмици.

Носенето на маски на открито е задължително, ограничават се масовите мероприятия на открито и закрито. 

Директорът на РЗИ Бургас д-р Георги Паздеров допълни, че децата от предучилищните групи и в детските градини, отсъстват по решение на родителите.

Преустановява се провеждането в присъствена среда и на всички групови и извънкласни занимания и дейности, дейности по интереси, занимални, екскурзии, спортни празници и други, организирани от училищата за всички възрастови групи.

Ваксинират най-уязвимите групи до месец

"Маските са задължителни на открити и закрити обществени места - "Краснодар", "Велека", там, където има струпване на хора. Ресторантите ще работят до 22 часа, без жива музика, с изключителен контрол и проверки, които ще започнат още от тази вечер. Моловете и фитнесите остават отворени. Ще бъдат затворени при достигане на заболеваемост от 600 души на 100 000", информира д-р Паздеров. 

istock
istock

Той допълни, че театрите и сценичните прояви също няма да бъдат засегнати от новите мерки на този етап. 

Няма да се допускат посещения на малолетни и непълнолетни лица в молове, кафенета, ресторанти и развлекателни заведения без пълнолетен придружител.

444 са новозаразените за последните 24 часа по данни на РЗИ. Най-много са заболелите в община Бургас - 255. Починали са 11 души.  Бургаска област е в червената зона с 530:100 000 заразени, най-голям е броят им в община Царево – 1500:100 000 и община Поморие – 1600:100 000.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg