Екипът на социалното министерство няма да предприема мерки за задължителна ваксинация срещу Covid-19 - това заяви зам.-министърът на труда Иван Кръстев пред ресорната парламентарна комисия.

Той коментира предложението на главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев за задължителна ваксинация на работещите в определени сфери, сред които работещите в социалните заведения:

Грубо нарушаващите мерките у нас отиват директно на прокурор

„Към момента ние принудителни мерки не смятаме да предприемаме, но всички насърчителни мерки, които биха могли да бъдат взети в рамките на действащото законодателство, от наша страна ще бъдат подкрепяни.

istock
istock

Призовавам всеки един български гражданин, който има възможността и здравословното му състояние позволява, да се ваксинира. Особено хора като нашите колеги от Агенцията за социално подпомагане, като колегите, които работят в социалните услуги, тъй като те са непрестанно изложени на контакт с други хора“.

Кунчев иска задължителна ваксинация в определени сфери

Кръстев допълни, че данните от проучване сочат, че към момента малко под 50 процента от заетите в системата на социалното министерство са или ваксинирани, или преболедували с наличие на антитела.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg