Маските да бъдат задължителни в общинските лечебни заведения, предлага зам.-кметът на София Дончо Барбалов. Той е изпратил писмо до управителите и директорите на общинските диагностично-консултативни центрове, многопрофилни и специализирани болници.
 
Причината за това е влошаването на епидемичната ситуация в град София, който вече е в жълтата зона на заболеваемостта от Covid-19, съобщава зам.-кметът.
 
"Отговорността на всеки от нас към собственото и на близките ни здраве, изисква да правим всичко необходимо за ограничаване на разпространението на коронавируса.

Само така може да се избегне преживяването на нов локдаун и блокаж на икономическия и социален живот", написа Барбалов в профила си във Фейсбук.

Маски в болници и градския транспорт предлага Симидчиев

По думите му, навременната диагностика от лекар и адекватното лечение още при първи симптоми на заболяването могат да предотвратят тежките последици от вируса.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg