„Натискът към цялата здравна система е огромен. Има много хоспитализирани хора. За съжаление, вирусът се подновява. Това трябва да е сигнал към всички нас да погледнем сериозно към мерките, които са и предстоят да бъдат въведени”.

Това заяви на брифинг говорителят на Спешна помощ - София Катя Сунгарска.

В периода 8-15 март спешните повиквания, свързани с COVID-19 са 1 482.

Какво е важно да имате предвид преди ваксинация


„Това е безкрайно много на фона на тези сигнали, които по принцип обслужваме. Повикванията за деца в този период са 129”, каза още тя.

„Здравната система, въпреки че досега устоя, е на ръба на възможностите си и трябва някак да бъде пощадена. Хората са безкрайно изморени. Всички работим буквално на ръба”, посочи още тя.

И допълни: „Моля ви, пощадете всички, които работят в здравната система. Не можем да се справим с такъв тежък наплив. Моля ви, спазвайте мерките, пренаредете си приоритетите за известно време - кое ви е важно и кое не. Кому е нужно да се бутаме всички в моловете?”.

Решават за нов локдаун в четвъртък

„Молим пациентите, от които може би една част от тях не са пациенти, а са притеснени, да търсят личните си лекари, а не нас, защото хората, които имат нужда от Спешна помощ понякога не могат да се свържат с нас”, призова още Сунгарска.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg