Горещата телефонна линия за медицински консултации в условията на извънредна епидемиологична обстановка вече предоставя информация за кампанията за ваксиниране срещу СOVID-19. Това съобщиха от пресцентъра на мобилния оператор VIVACOM.
 
Линията беше създадена от Национална пациентска организация. VIVACOM обезпечава безплатните обаждания, а платформата за обслужване на линията се предоставя в партньорство с CallFlow.
 
Всеки делничен ден от 9.00 до 18.00 двама специалисти – по епидемиология и имунология, ще предоставят на пациентите информация за наличните ваксини. Всеки, който се обади на телефон 0800 14 515, ще получи компетентна и актуална информация за състава на наличните и очакваните ваксини, възможните странични ефекти, както и за ваксинирането при пациенти с различни хронични заболявания.

Специалистите са запознати много добре с характеристиките на препаратите за ваксиниране, следят новостите и съобщенията за ефектите от приложението на ваксините и ще бъдат на разположение на гражданите.
 

istock
istock

Горещата телефонна линия 0800 14 515 подкрепя пациенти с хронични заболявания с възможностите за безплатно и анонимно консултиране със специалисти в лечението на COVID-19, на диабет, на онкологични и кардиологични заболявания, както на пациенти, нуждаещи се от консултации с психолог.

Кои трябва да изчакат с ваксината за коронавирус

Информационната линия за хора с хронични заболявания 0800 14 515 поднови функционирането си през ноември, поради нарастващия натиск върху здравната система и медиците. В първата фаза от март до септември 2020 г. повече от 3000 българи получиха безплатна медицинска консултация и информация.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg