Засилени проверки и контрол за спазване на противоепидемичните мерки в хранителните вериги, търговски обекти, пазари на открито и градския транспорт.

Това реши Софийският оперативен щаб на свое заседание днес. Центърът за градска мобилност увеличава екипите за контрол на носенето на маски в обществения транспорт.

При нови условия отварят големите нехранителни магазини

Екипите на СДВР са извършили 4190 проверки на 486 обекта, издадени са 467 писмени протокола, 159 разпореждания и 23 акта по Закона за здравето, докладва старши комисар Георги Хаджиев. Икономическа полиция заедно със Столичната РЗИ продължават проверките на търговски обекти.

istock
istock


Екипите на Столичния инспекторат през тази седмица са извършили 2280 проверки на търговски обекти и са съставили 5 акта. В деветте столични поликлиники с разкрити COVID-кабинети, ежедневно преминават между 400-450 пациенти.

Директорите на Първа, Втора, Четвърта и Пета МБАЛ докладваха, че болниците са увеличили капацитета си с нови легла според заповедта на министъра на здравеопазването и към момента разполагат с необходимите медикаменти, защитни облекла и дезинфектанти.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg