Днес е последният ден, в който земеделците могат да подадат заявленията си за финансово подпомагане в кампанията за директни плащания. Новостите тази година  затрудниха голяма част от стопаните при кандидатстване.

Срокът  за подаване на заявления за субсидии първоначално беше 30 юни, но беше официално удължен до 21 юли.
 

Корекциите в крайния срок се наложиха предвид обстоятелството, че Стратегическият план се прилага за първа година и земеделските стопани трябва да се запознаят с условията и начина на прилагане на новите интервенции, напомня БНР.

За какво могат да получат пари земеделските стопани

Тази година новостите за фермерите  бяха много – от регистрацията в Системата за електронни услуги, през изискването за доказване на "активен земеделски стопанин" до новостите в условията за кандидатстване по всички интервенции, заложени в Стратегическия план.
 

istock
istock

Особено драматична  е ситуацията за биопроизводителите, които продължават да търсят отговори от агроведомството и  да алармират , че не знаят какво да направят, за да декларират коректно и навреме своите парцели и не са сигурни, че ще успеят да го направят до  17:30 днес, когато земеделските служби ще затворят.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg