Над 65 000 земеделци са подали заявления по различните схеми и мерки за плащане на площ, съобщиха за БНР от Държавен фонд "Земеделие".

Въпреки ограниченията в придвижването, наложени заради извънредното положение, под 4% от фермерите са подали заявленията си по електронен път.

Онлайн трудови договори могат да заявяват земеделци

Две седмици преди крайния срок кандидатите за субсидиране са почти толкова, колкото и миналата година. 65 474 бяха в предишната кампания фермерите, които поискаха евросубсидиране, а до момента в системата ИСУН на фонд “Земеделие“ са подадени 65 180 заявления.

istock
istock

Ежегодно земеделските стопани у нас заявяват за финансово подпомагане на площ около 39 хектара земя, като тенденцията е към естествено окрупняване – по-малко фермери заявяват повече земя.

Земеделските стопани получиха 445 млн. лева за зелени плащания

Изненадата тази година е, че въпреки предложената възможност и въпреки ограниченията заради коронавируса, едва 2285 от заявленията са подадени по електронен път.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg