Регистрираните земеделски стопани и регистрираните тютюнопроизводители могат да заявяват по електронен път новите образци на трудови договори за краткотрайна сезонна селскостопанска работа.

Само по време на извънредното положение краткосрочни договори за работа в селското стопанство могат да се сключват за повече от един ден .

През сайта на Главната инспекция по труда по електронен път се генерират новите образци на трудовите договори за краткосрочна заетост в селското стопанство.

Земеделските стопани получиха 445 млн. лева за зелени плащания

Земеделските стопани, които са предоставили в Министерството на земеделието валиден електронен адрес, ще получат кодове за достъп. Останалите трябва да заявят имейл-адреса си в Инспекцията по труда.

istock
istock

Кратковременните договори ще могат да се сключват за повече от един ден и с опцията за шест часа, освен за четири и за осем. При тях е допустимо да не се заплащат предварително осигурителните вноски.

Могат да се използват за обработка на насаждения и прибиране на реколта от плодове, зеленчуци, розов цвят, лавандула и тютюн.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg