Българска народна банка (БНБ) отново търси експерти за дирекция „Преструктуриране на кредитни институции“, съобщи ведомството на сайта си.

Става въпрос за свободни позиции в два от отделите в дирекцията - „Планиране, координиране и изпълнение на действия по преструктуриране“ и „Администриране на Фонда за преструктуриране на банки“.

Два златни лева пуска БНБ

Търсят се с хора с минимална образователна степен на висше образование "бакалавър", както и с много добри познания по английски език. Минималните изисквания са кандидатите да имат минимално писмено и говоримо ниво В2 според европейската езикова рамка. Освен това, те трябва да имат отлични комуникативни умения и добре развити аналитични способности.

За отдел „Администриране на Фонда за преструктуриране на банки“ се иска и желаещите да имат високо ниво на владеене на продуктите на MS Office.


С предимство пък ще бъдат тези с познания в нормативната уредба на национално и европейско ниво в областта на преструктуриране, както и на регулаторните изисквания и надзорни отчетни форми за банките. Разбира се, предимство ще имат и тези, които вече имат опит или пък допълнителни квалификации в областта на преструктуриране, банкова дейност, счетоводство и финанси.

Кога е създаден българският лев у нас

Подборът на кандидатите ще се извърши по документи, писмен изпит и събеседване. Самият писмен изпит ще представлява казус в областта на преструктурирането на кредитни институции. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg