Министър-председателят съобщи, че държавата няма да бъде затваряна отново. Този коментар той направи по повод публикации в медии, които твърдят, че ще има ново затягане на мерките.

 „Искам да поздравите лъжливите сайтове с вудумагиите и измишльотините. Как не ви е срам, бе? Това попита премиерът Бойко Борисов в ново видео във Фейсбук профила си.

Вдигат с 600 лв. заплатата на лекарите

„Няма да има затваряне на държавата. Напротив. Сега, като ръководител, се чувствам най-сигурен. Знам какво е първата седмица, какво е втората, кога е тежкото. Знам, че здравите трябва да работят, заразените да се карантинират, болните веднага да се лекуват. Затова осигурихме болници, полицаи, лекари и всичко”, заяви той.

Той обясни, че в началото държавата е била затворена, защото не знаехме срещу какво сме изправени. Сега знаем, че само самодисциплината и грижата за другия човек - само това ни спасява. Държавата няма да спира. Психиката на хората трябва да е стабилна”, каза още той.Имаме всичко осигурено за следващите месеци, а гладен няма да остава никой. Ваксините започват да излизат февруари - април и ще изправят държавата, подчерта Борисов.

"Не се подвеждайте по лъжците, те това целяха - сега да няма парламент, да не се взимат решения и държавата да се срути, а после да кажат - виновен е Бойко, сега ще правим президентска република и ще отиваме на друго място, но няма да стане", с тези думи се обърна към народа.

Борисов: Нищо не налага допълнителни рестрикции като КПП-та

"Днес е 12 ден, силен съм, тежко е, чувствам се достатъчно уверен и разчитам на лекарите - вие разбирате повече, помагайте на всеки един човек. Бог да е с нас".

Не вярвайте на "смръдливите", не "отровните, а смръдливите", призова той.

Пазете се, за да не се заразим масово, приключи той.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg