В Международния ден на възрастните хора премиерът Бойко Борисов отправи своята благодарност и признание към тях в личния си профил в социалните мрежи.

„На днешния Международен ден на възрастните хора благодаря на нашите майки и бащи за усилията да ни изградят като личности и като обществото“, посочи той.

Добавката от 50 лева за пенсионерите до март догодина

„В най-трудните дни на пандемията поставихме като приоритет безусловно живота, здравето и социалните грижи за възрастните си хора. Не допуснахме COVID-19 безконтролно да се разпространи в социалните услуги. Осигурихме на самотно живеещите и хората в затруднено положение дезинфектанти, топъл обяд и патронажна грижа. Увеличихме пенсиите с 6,7% в усложнената икономическа обстановка“, написа във фейсбук премиерът.


Този месец, за трети пореден път, всички 2,1 млн. пенсионери ще получат добавка от 50 лева, с която да посрещнат най-неотложните си нужди от лекарства.

Борисов: По 50 лв. на пенсионерите, докато има пандемия, после - индексация

„Тази подкрепа ще продължи до края на нашия мандат
. С проекта на бюджет за следващата година ще търсим справедливо осъвременяване на пенсиите“, допълни той.

„Докато другите говорят, ние действаме и няма да допуснем компромис с постигането на достойни старини за пенсионерите“, написа още Борисов.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg