Номинираният за хърватски министър-председател Андрей Пленкович обяви днес, че новото правителство ще изпълни обещанията си за увеличаване на средната и минималната работни заплати и че средната заплата в страната за следващите четири години ще бъде 7 600 куни (1010 евро).

"За четири години от днес обещавам средна заплата от 7 600 куни", каза Пленкович пред хърватския парламент, в отговор на запитвания на депутатите.

Той добави, че в предишния мандат минималната работна заплата е увеличена със 754 куни (около 100 евро) и обяви, че минималната заплата през следващите четири години ще бъде най-малко 4 250 куни (565 евро).

Къщи за стотинки предлага Хърватска

Пленкович добави, че обявеното от него създаване на 100 000 работни места през следващите четири години не е случайно и се основава на резултатите от работата на неговото правителство през последните четири години.

istock
istock

„Тази цифра не е включена в програмата на новото правителство в резултат на безделие, а се основава на резултатите от първия четиригодишен мандат на моето правителство, което е създало 110 000 работни места“, за Пленкович пред опозиционните депутати, които поставиха под въпрос реалистичността на тази цифра.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg