Гръцкото правителство продължава да отпуска помощи за пенсионери и социално слаби семейства. Опозиционните партии упрекват премиера Кириакос Мицотакис, че по този начин се опитва да спечели следващите парламентарни избори по-късно тази година.

Гърция увеличава палитрата от помощи към различни социални групи.

След 12 години на орязване на пенсиите за първи път гръцките пенсионери получиха 7% увеличение на доходите си. От април се покачва и минималната работна заплата, заяви премиерът Кириакос Мицотакис.

Бум на покупките на имоти от чужденци в Гърция

Повече средства се отпускат на студентите, които живеят под наем, за да покрият разходите си. Намалените данъци върху стоките по островите ще се запазят и през тази година, което е голяма помощ за туризма. Удължава се до април помощта за отопление, както и бонусите срещу високите цени на хранителните продукти.

Според опозицията цялата икономическа политика на правителството е да спечели следващите парламентарни избори, които се очаква да се насрочат през пролетта на тази година.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg