Гръцките държавни служители от министерство на финансите ще получат допълнително материално стимулиране до две заплати, ако са постигнали определени цели през изминалата година. Предвиденият за това бюджет е в размер на 9 млн. евро, пише „Катимерини“.

В писмо на финансовото министерство са посочени окончателните данни за бонуса и начина, по който ще бъде разпределен, като това е пряко свързано с приноса на всяко длъжностно лице за функционирането и работата на службата във връзка с постигането на поставените конкретни цели.

Финансовият стимул е за онези, които допринасят в най-голяма степен за защитата, използването и подобряването на публичните активи, борбата с финансовите престъпления или бързото уреждане на задълженията за събиране и плащане.

Гърция вдига минималната работна заплата от 1 април

Право на допълнително материално стимулиране имат държавните служители и униформения персонал от службите и органите, контролирани или подчинени на министерството на финансите.

istock
istock

Премията се изплаща ежегодно за постигане на целите, поставени за предходната календарна година, и не може да надвишава годишно 15 процента от сумата на годишната основна заплата и надбавката за отговорна позиция на всеки служител.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg