Турция въвежда частичен комендантски час и затваря училищата заради нарастващите случаи на заразени с COVID-19, съобщава в. „Дейли Сабах”.

Турция затвори училищата за остатъка от учебния срок и въведе общонационален комендантски час от 20:00. до 10 ч. сутринта, след като президентът Реджеп Тайип Ердоган днес обяви няколко нови ограничения за ограничаване на нарастващия брой пациенти с COVID-19 в цялата страна.

Колко струва апартамент в Турция

В изказване след заседание на кабинета, продължило повече от три часа, Ердоган каза, че ресторанти, хранителни магазини, търговски центрове и фризьорски салони ще имат ограничено работно време между 10:00 и 20:00.

Президентът също така заяви, че въведеният преди това комендантски час за възрастни граждани на 65 и повече години ще бъде разширен, за да включва хора под 20 години.

istock
istock

Частичният вечерен час за тези възрастови групи ще им позволи да излизат навън само между 10:00 и 16:00.

Новите ограничения също така разпореждат всички спортни събития да се провеждат без фенове.

По границите: Пътуваме без ограничения само до Турция или Македония

Другите мерки, които Ердоган обяви, включват затваряне на кафенетата до второ нареждане, както и затваряне на кината до края на годината.

Общият брой на заразените в Турция от началото на пандемията е 421 413 души.

Около 2.688 заразени са се излекували през последните 24 часа, а битката с коронавируса са загубили 103-ма.

В момента 3.657 пациенти са в критично състояние и се нуждаят от интензивни грижи.

Призовавайки хората да се придържат към ограниченията, здравният министър Фахретин Коджа заяви, че спазването на мерките и съвместните солидарни действия са най-важни в борбата срещу вируса.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg