Гръцкото министерство на аграрното развитие провежда мащабна акция по проверка на всички хранителни стоки, внасяни за Великденските празници, в това число и от България

Следят за съответствие между качество и цена и пълна информация за произхода на стоките.

В присъствието на заместник-министъра на аграрното развитие се извършват проверки на всички стоки, внасяни през граничния пункт "Промахон".

Гърция премахва строгите Covid рестрикции след Великден

Проверява се качеството и преди всичко документите по внос на живи животни, месо, яйца и зеленчуци за Великден.

Следят се санитарните предписания.

Целта е задължително в сертификатите да е записано, че продуктите са внесени от чужбина, за да не се извършват фалшификации и вносните продукти да се предлагат на клиентите като местно производство.

istock
istock

Нашата цел е на пазара да се предлагат повече гръцки продукти, а внесените от чужбина да отговарят на качеството и съответната цена, заяви заместник- министър Фотини Арабадзи.

Какви ще са цените за почивка в Гърция

Във връзка с предстоящите празници магазините в страната са подложени на постоянни проверки от финансова полиция и екипи на санитарните власти.

За нарушения в цените и качеството на предлаганата стока налагат високи глоби, затварят временно магазини и отнемат лицензи.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg