600 кг сирене с изтекъл срок на годност са открити при проверка на склад на едро в Пловдив, установиха от "Икономическа полиция" и други контролни органи. 

Проверките са извършени във връзка със заповед на директора на ОДМВР - Пловдив за пресичането на престъпления и административни нарушения при производството и търговията с хранителни стоки, плодове и зеленчуци, съобщи за Радио „Фокус“ - Пловдив говорителят на ОДМВР.

По време на спецакцията, извършена със служители на Областна дирекция за безопасност на храните - Пловдив са проверени складове за търговия на едро с млечни продукти.

В един от обектите в областния град е установено наличието на около 600 кг сирене с изтекъл срок на годност, което е било предназначено за продажба в търговската мрежа.

Изтеглят немско сирене от търговската мрежа заради бактерия

Това не е първото нарушение за търговеца на едро. През 2019 година в склада на същата фирма служители на икономическа полиция са намерили и друг вид млечни продукти с изтекъл срок на годност. Тогава търговецът отново е бил санкциониран.

istock
istock

Въпросните стоки са възбранени и подлежат на унищожаване, като на управителя на дружеството ще бъде съставен акт за нарушението.
Предстои да бъдат проверявани и търговци, и производители на хранителни стоки.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg