Британски експерти призовават правителството да третира полуготовите храни като цигарите, за да успее да се справи с "мащабното национално предизвикателство" - кризата със затлъстяването на британците, писа британският в. "Обзървър".

Специалистите призовават да се наложат сериозни ограничения на промоциите в супермаркетите на полуготови храни, да се забранят заведенията за бързо хранене до училищата и тв рекламите на пици, бургери и други подобни храни преди 21 часа.

Драстичен спад на пиенето на бира в заведенията


Призивите идват на фона на съобщенията, че премиерът Борис Джонсън ще обяви "война на затлъстяването" във Великобритания, след като наднорменото тегло бе идентифицирано като ключов фактор, допринасящ за смъртността от Ковид-19.

istock
istock

В Англия 64 на сто от възрастните са с наднормено тегло или затлъстели. Премиерът Джонсън казва, че докато е лежал в болница с Ковид-19 при тегло над сто килограма, е променил "либертарианските" си възгледи по отношение на теглото и храненето.

Очаква се до края на месеца правителството да обяви серия от мерки за борба със затлъстяването, преди евентуална втора вълна на пандемията от новия коронавирус да удари Великобритания.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg