Великденските празници наближават, а хората все по често започват да си задават въпроси с колко ще поскъпне великденската трапеза, каква ще бъде цената на агнешкото и яйцата и не на последно място, колко ще струват козунаците. Те са неизменна част от трапезата ни за Великден.

Най-вероятно ще ядем по-скъпи козунаци заради поскъпването на яйцата, както и заради консумативи като електроенергия, газ и други продукти - брашно, олио и захар, които се използват за производството на вкусния сладкиш.

Каква е цената на агнешкото месец преди Великден


"Всеки ден всичко се променя и никой още не може да каже на каква цена ще бъдат козунаците. Всеки понеделник, когато получаваме стоката, цените са различни.

istock
istock

До онзи ден яйцето беше 37 ст., днес казаха, че вече са 39 ст., а в понеделник ще бъдат 41 ст. Определената цена ще бъде горе-долу ще е между 4 и 5 лева в зависимост от качеството.

Възможно е да има малко по-евтини козунаци, но те се правят от готовите смеси, в които не знаем какво се слага", обясни пред БНТ Димитър Бакалов, хлебопроизводител от Благоевград.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg