Дни преди празника в Бургаско текат проверки в магазини, борси и тържища. Основното, за което се следи са документите за произход на стоката, съобщава Нова телевизия.

"Рибата трябва да отговаря на няколко критерии, за да е прясна. При черноморската риба очите трябва да са изпъкнали с тъмна зеница, хрилете- розови до тъмночервено. Люспите при шарана трябва да са плътно прилепнали и гладки", обясни д-р Илияна Иванова от БАБХ.

По думите й рибата трябва да се съхранява в температура, близка до тази на топенето на лед.

"Доставяме единствено от утвърден производител. Рибата ни се доставя жива", каза собственикът на магазин Златина Стоянова.

Хлябът и рибата поскъпват заради растящата цена на тока

Цената на рибата тази година варира около 7 лв. за килограм. Експертите обясняват, че е възможно някои търговци да продават и на по-ниска цена, но много под тази стойност е повод за допълнителна проверка.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg