„България е тотално зациклила и това започва да става опасно. Радев и неговото служебно правителство не се справят. Служебният кабинет, за да не сбърка, не прави нищо”. Това заяви Мартин Димитров от ДБ пред NOVA NEWS.

Относно опита на Земеделците да се регистрират заедно с тях, Димитров заяви, че разговорите за партньорства ще се провеждат след изборите.

Донев: Излизат на светло някои нелоялни търговски практики

„В политиката вписването няма значение. България е в тежко положение и трябва да се състави редовно правителство. Първата мярка е овладяване на дефицита до под 3%”, каза той.

Според него цените ще се нормализират.

„Справянето с инфлацията няма да стане с налагане тавани на цените, защото този подход води до дефицит – когато определиш таван на цената, стоката започва да изчезва”, обясни той.

istock
istock

Като първа стъпка политикът посочи, че регулаторите трябва да си дойдат на мястото. Най-важно било това за Комисията за защита на конкуренцията. 

30% от търговците очакват ръстът на цените да продължи

„Вместо да се погледне основния проблем – КЗК, се търсят заобиколни методи. Служебният кабинет казва, че ще направи сайт. Това няма да проработи. Регулаторът трябва да забранява сливане на две компании, ако те ще заемат 60% пазарен дял”, даде пример Мартин Димитров.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg