Производители и търговци на храни ще проведат среща с представители на Националната агенция за приходите, на която ще бъде обсъдена промяна на наредбата за контрол на стоките с голям финансов риск.

За БНТ от приходната агенция заявиха, че са готови да облекчат частично трудностите на бранша заради влезлите в сила нови изисквания.

Според промени в наредбата на финансовото министерство, българските производители трябва да декларират всеки камион над 3 тона и половина, който пренася продукция от над 500 килограма и на стойност над 5000 лева.

Обявяваме от днес доходите си пред НАП

Счетоводители алармираха, че преди всеки камион с българска храна да бъде натоварен е необходим около половин час за попълването на декларация. Корекции в подадените данни не са разрешени, освен с попълването на нова декларация.

От приходната агенция вече са предложили на финансовото министерство отпадане на задължението за деклариране на часа на получаване/разтоварване на стоката.

 За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg