Информационната платформа за цените на храните е готова и ще бъде представена в петък, съобщи на брифинг в Министерския съвет служебният вицепремиер и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев.
 
„Сайтът е готов. Проведохме разговори с търговските вериги. Това, което от тяхна страна е заявено, е, че те са склонни да публикуват своите цени на информационната платформа, която правителството изготви. Това ще доведе до много по-голяма прозрачност и проследимост. Хората ще имат информация за цените“, коментира той, цитиран от БТА.
 
„Ще се публикуват цените на определени продукти, те са около 50. Нашето искане е веригите да публикуват своите най-ниски цени, не тези, които са на промоция. Засега имаме предварително съгласие“, допълни Алексиев.

Кога тръгва сайтът за сравняване на цените

Ако се установи несъответствие между подадената информация от търговеца и цената на съответната стока на щанда в магазина, се предвиждат и санкции, стана известно от думите на министъра.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg