Яйцата, които се произвеждат в България, са достатъчно. Това заяви за Радио Стара Загора в първия ден от Страстната седмица преди Великден председателят на Асоциацията на промишленото птицевъдство Даниел Божанков.

Той разкри, че основно у нас се произвеждат кафяви яйца, но има и родни фирми, които залагат на бели такива. Божанков коментира и цената, на която яйцата ще бъдат търгувани в навечерието на Великден. Според личното му мнение тя  не би трябвало да се увеличава.

Колко струват екологичните яйца

Председателят на Асоциацията на промишленото птицевъдство предупреди, че не всички вносни яйца на българския пазар имат коректно поставена маркировка.

Даниел Божанков категорично посочи, че българските яйца винаги са пресни. Според европейското законодателство срокът за годност на едно яйце е близо месец.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg