Започват проверки на агнешкото месо и яйцата преди Великден. От Агенцията по безопасност на храните ще следят какъв е произходът на месото и дали не е изтекъл срокът му на съхранение.

Предстои да се правят и проби на яйцата преди празника. Традиционните проверки ще продължат до 17 април, а ако има нередности, търговският обект може да бъде затворен, а храната - унищожена, информира NOVA.

Реални ли са промоциите на козунаци за Великден

От БАБХ съобщиха, че глобата е от 1000 до 3000 лева за първо нарушение. От 27 март до 17 април ще се извършват проверки. Няма затворени обекти. Освен агнешко, се проверяват козунаците, пресните зеленчуци, яйцата и боите за яйца.

Визуално хубавото агнешко е с приятно розово червен цвят, с гладка повърхност, без оводняване и ослизяване, с приятен специфичен аромат.




В София преобладава българско месо, внос има от РСМ от одобрени предприятия. Имаше една задържана пратка с яйца от Украйна, която вече е освободена, защото е в норми. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg