Все едно се връщам вкъщи, заяви на влизане в парламента досегашният здравен министър Кирил Ананиев, който ще положи клетва като министър на финансите, предаде БГНЕС.

Ананиев се връща в Министерство на финансите, където бе заместник-министър, след като Владислав Горанов напуска правителство.

Предстои сериозно приключване на бюджета в условията на COVID-19.

Още 2 млн. лева за електронно здравеопазване отпусна кабинетът

Предстои ни работата по проектобюджета за 2021 г. Там също приходите, може би, няма да бъдат в този размер, в който първоначално бяхме ги разработили в 3-годишната бюджетна прогноза. Надявам се да направим един добър и балансиран бюджет, коментира още Ананиев.


Той подчерта, че оставя здравното министерство в добра кондиция и сподели, че го напуска с мъка, защото е работил в добра обстановка с професионалистите там в продължение на 3 години.

Ананиев увери, че кабинетът ще предвиди мерки срещу COVID-кризата, свързани с финансиране от страна на държавата, които да стигнат до хората и бизнеса.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg