Ще издържат всички системи в държавата по време на извънредното положение и след него.

В това увери финансовият министър Владислав Горанов след приключилото изслушване на премиера Бойко Борисов в парламента, предаде  БГНЕС.

Горанов коментира и доколко е ефективна мярката 60/40.

Работи ли мярката 60/40


„Мярката, както е съставена, дава право на всички, които преценят и са осигурители да се включат. Дотук за 101 000 лица мярката е дала резултат, те са запазили своята заетост“, заяви Горанов.

Попитан как възприема желанието на някои да дарят държавната помощ, министърът коментира, че това е въпрос на личен избор.

istock
istock

„Звучи вътрешнопротиворечиво да ползваш помощи от държавата, а в същото време да правиш дарение, но това е преценка на всеки един стопански субект“, каза още той.

Борисов: Ще запазим над 120 хил. работни места до края на месеца

Финансовият министър обяви, че се работи и по разработването на пакет от мерки, които ще трябва да действат след преминаване на кризисното положение и по време на възвръщане на държавата към нормалната икономическа дейност.

От думите му стана ясно още, че около 16 500 служители от систематта на МВР, които работят на първа линия, ще получат допълнителни 650лв. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg