Икономическият спад, предизвикан от пандемията от коронавирус, може да бъде по-лош от световната финансова криза през 2008 г.

Това заяви генералният директор на Световната търговска организация (СТО) Роберто Азеведо.

По-рано директорът на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева заяви, че МВФ очаква през тази година рецесията в световната икономика заради коронавируса да бъде същата или дори по-сериозна, отколкото е била в периода на финансовата криза през 2008г.

 „Тази пандемия, без съмнение, много силно ще повлияе на икономиката, търговията и следователно на работните места и жизнения стандарт на хората.

Свободните работни места: къде, колко и за каква заплата
Институт за пазарна икономика

Последните прогнози предсказват икономически спад и загуба на работни места, които ще са по-зле, отколкото по времето на финансовата криза отпреди 12 години“, се казва във видеоизявление на Азеведо, публикувано на сайта на СТО.

Как ще третира просрочията по кредити БНБ обявява до дни

На 11 март Световната здравна организация обяви пандемия от коронавирус. По последни данни на СЗО заразените в цял свят са над 414 хиляди души, а над 18 хиляди са починалите.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg