Комисията за финансов надзор отправи препоръки към лицата, участници на капиталовия пазар, за повишено внимание и провеждането на засилена политика по управление на риска, преди да се пристъпи към извършване на инвестиции във финансови инструменти, издадени от емитенти, свързани с Руската Федерация.

В обхвата на предупрежденията влизат и емитентите и контрагентите, чиито производства, вериги на доставка и крайни пазари са силно свързани с Русия.

Предприетите действия от страна на комисията са във връзка с усложнената международна обстановка и налагането на санкции и ограничения от страна на ЕС, САЩ, Канада, Великобритания и други държави спрямо Руската Федерация, Руската централна банка, кредитни институции и компании, както и физически лица.

Напрежението в международен план, довело до налагането на санкции и ограничения спрямо Руската федерация е поредното предизвикателство пред международните финансови пазари.

"Сбербанк" напуска Европа, масово клиентите теглят парите си

Въпреки това, Комисията за финансов надзор изразява увереност, че всички дружества от капиталовия пазар ще съумеят да се справят успешно с възникналата ситуация, спазвайки в максимална степен интересите на своите клиенти и работейки за запазването на стабилността на капиталовия пазар в България, съобщиха от там.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg