Кристалина Георгиева влезе в народна носия в Международния валутен фонд ден преди официално да встъпи в длъжност като управляващ директор на институцията.

Преди това колегите ѝ от Световната банка я изпратиха с церемония с българска народна музика и бурни аплодисменти.

Корупцията в световен план "изяжда" около 1 трлн. долара годишно от данъчните приходи

В специално обръщение за българските медии Георгиева благодари за подкрепата и определи като своя дългосрочна задача държавите да осигурят по-добър живот за хората. 

„Шампион в борбата с неравенството“ - това е едно от множеството определения, които Кристалина Георгиева получи по време на кампанията си за управляващ директор на Международния валутен фонд.

Световният растеж е застрашен и нестабилен

МВФ

Екипът на банката, където тя бе главен изпълнителен директор до днес, изпрати Георгиева с аплодисменти, а част от българите в него се хванаха и за хорото, поведено от самата Георгиева заедно с танцьорите в народни носии. 

Самата Георгиева определи избора си за управляващ директор на Международния валутен фонд като признание за всички българи и благодари за подкрепата.

БМР: Световната икономика все още не е на ръба на рецесия

Във видеообръщение до българските медии тя преповтори обещанието, поето пред колегите ѝ във фонда в деня, когато официално получи подкрепа за позицията си.

Кристалина Георгиева поема поста от Кристин Лагард, която от своя страна от 1 ноември ще оглави Европейската централна банка.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg