Изпратихме една нелоша в икономически план 2019 година, но през нея продължиха системните проблеми – нереформирани социално-икономически системи, които се надявам да се решат през 2020 година. Toва прогнозира пред БНР Румен Гълъбинов.

Според него, трябва да се направи нещо съществено в сферата на здравеопазването, в пазара на труда, да се реформира пенсионната ни система.

"2020 е година с големи очаквания за структурни, икономически реформи, очаквания за приличен икономически растеж, очаквания за по-високи доходи“, заяви още Гълъбинов.

По-добра 2020 г. очаква всеки трети българин

Икономистът добави, че както е бюджетирана 2020 година, се очаква икономически растеж, който да дойде „от три магистрали“:

„От потребление – индивидуално на физически лица, от увеличаване на размера на инвестициите в икономиката, от развитието в технологично отношение. Така ще се опитаме да направим поне 3% ръст на БВП, ръст на доходи и по-добър стандарт на живот“.

Страната ни е на 62-ро място в света по качество на бизнес средата

Според Гълъбинов трябва да се пречупи негативната тенденция на демографията, която също се отразява върху икономиката на страната ни.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg