Покачване на цените на услугите в следващите три месеца прогнозират предприемачите от сектора в декемврийската оценка на бизнес климата, направена от Националния статистически институт. Общият показател на бизнес климата се понижава с 1,8 пункта през декември спрямо ноември.

Недостатъчното търсене започва да тежи все повече в сектора на търговията на дребно, става ясно от декемврийската анкета в сектора. Факторът измества „липса на работна ръка“ като проблемен.

Защо бизнесът се оплаква от недостиг на квалифицирани кадри

Несигурната икономическа среда е ключов фактор пред всички сектори от индустрията, но при промишлеността има оптимистични оценки.

Поскъпването на суровините е показател, който тревожи предприемачите, особено в сектор "Строителство". С изключение на сектора на услугите, където се предвижда поскъпване, в промишлеността, строителството и търговията на дребно очакванията са за запазване на цените на настоящите им нива.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg