Необходими са конкретни знания и умения за стартиране на собствен успешен бизнес. Трябва да сме добри мениджъри, лидери, да комуникираме правилно с хората от екипа и тези, които са потенциални клиенти. Това каза пред Радио София бизнес експертът Георги Захариев.

„Необходими са и умения, които са пряко свързани с прякото доставяне на продукта или услугата, т.е. ако искаме да направим онлайн магазин, ние трябва да знаем как функционират онлайн магазините“, добави Захариев.

Той допълни, че психологическата настройка на човек също е от съществено значение.

„Много е важно човек  да е готов, да бъде консистентен дълго време без да вижда резултати, а това е много трудно за повечето хора“.

Онлайн бизнес – защо да стартирате и как да просперирате

Ако сме решили да започнем собствен бизнес, Георги Захариев съветва да се запознаем със сферата, в която ще влезем.

„Всяка една сфера е много различна. Ако предлагаме, например туристически продукти е съвсем различно, ако ще правим производство на маси. Трябва да сме добре запознати с това какъв е пазара, да сме направили добро проучване на конкуренцията, доколко е интензивен пазара, т.е. колко голямо е предлагането в момента. Ако има прекалено голямо предлагане, вероятно ще ни трябва повече време и още по-голяма финансова инвестиция, за да достигнем до някакъв пазарен дял“, обясни бизнес експертът.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg