Експерти от няколко министерства работят по нов механизъм за компенсиране на високите цени на горивата, съобщи пред журналисти служебният министър-председател Гълъб Донев. 

„В служебното правителство, още когато се разбра, че Народното събрание няма желание да гласува продължението на отстъпката от 0,25 стотинки на литър гориво да продължи да се прилага и през тази година, ние започнахме работа по методика, с която да определим рисковите групи и най-нуждаещите се от такова подпомагане“, посочи Донев. 

„Работи се, до края на месеца ще бъде приета“, прогнозира той за новата методика. 

Експерт: Цените на горивата вървят надолу

Донев коментира, че новият механизъм ще цели да подпомогне онези групи от населението, които имат най-голяма нужда от такава подкрепа.

„Подоходен критерий, при всички положения, ще бъде включен в методиката“, каза още той. 

istock
istock

Донев отново посочи, че е оптимист за това партиите в това Народно събрание да успеят да излъчат редовен кабинет с третия мандат, намирайки подходящата коалиционна формула. Служебният премиер Гълъб Донев допълни, че не е разговарял с държавни глава Румен Радев за това дали би могъл да оглави евентуално ново служебно правителство. 

Лъжа ли е твърдението, че сме с най-евтини горива в Европа

Донев коментира темите по време на посещение на терена в квартал „Горна баня“, предвиден за бъдещото изграждане на Национална детска болница. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg