Моето мнение е, че този кабинет в този си състав трябва да приключи мандата си. Това заяви министърът на труда и социалната политика Деница Сачева по NOVA.

Изчаква се вотът на недоверие. Ще има Коалиционен съвет и тогава ще се вземе решение, каза социалният министър, запитана за спряганите варианти един от вицепремиерите да оглави кабинета и поисканите оставки на министрите Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов, които са „замразени”.

Горанов не вижда причини да хвърля оставка

Тя отвърна, че този кабинет трябва да завърши мандата си в този състав. Редовните избори са само след 7 месеца, нищо не налага влизането на България в хаос и нестихващи протести.

istock
istock

Деница Сачева отново изрази мнението си, че протестът няма ясни лидери и не бива да се забравят гражданите, които не протестират.

По думите ѝ, има трима души, които се опитват да се представят на лидери, но на практика те не са изразители на младите хора, които протестират. Те не предлагат обща конкретика, допълни социалният министър.

29 милиарда евро за България през следващите години от ЕС

Що се отнася до приключилите в Брюксел преговори между европейските лидери и новината, че България ще 29 милиарда евро средства в следващите години, Сачева посочи, че това е сериозен успех за страната ни.

istock
istock

Тя добави, че 7,7 млрд. ще бъдат средствата от фонда за преодоляване на последиците от COVID-пандемията.

Тези средства не трябва да бъдат разглеждани като просто пари, а като бъдещи проекти – проекти за подпомагане на бизнеса, за безработицата, за младите хора, по отношение и на дигитализацията, заяви министърът.

Според нея една от задачите на правителството е да задържи безработицата в края на годината на нива от 6,5%.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg