Беднякът милионер от Пловдив Милен Паунчев е на седмото небе от щастие, след като от няколко дни е горд баща на син. В събота той лично е прибрал от частна болница на бул. „Кукленско шосе” приятелката си Джесика и бебето, разказва пред „Монитор“ самият Милен.

„Кръстихме го Георги и с Джесика са вече у дома. Искам да благодаря на докторите от болницата, благодарение на които раждането мина без проблеми”, обясни още гордият татко.

Името на Милен Паунчев нашумя преди година, когато стана ясно, че негови нови „приятели” са успели да го подлъжат да им продаде на безценица наследствени имоти в баровския кв. „Остромила” в Пловдив.

От 10 септември 2013 година до 9 май 2014 година той успял да продаде 91 000 кв. метра. Пазарната оценка на имотите му била за около 6 милиона евро, но Паунчев ги изтъргувал на приятели с фирми за едва около 200 000 лева. Бизнесмените му давали да кара скъпи коли и го водели по луксозни нощни заведения. Младежът живял разточително, докато не се усетил, че е на загуба. Тогава подал жалби в прокуратурата, откъдето назначили предварителна проверка на случая.

Милен наследил земите от родителите си, които починали за кратко време един след друг в началото на 2013 година. В жалбата си до прокуратурата той приложил копия от нотариалните актове от извършените продажби. По време на проверката разследващите са снели обяснения от всички купувачи без един, защото към него Паунчев нямал претенции. Проверена е и версията за продадено кафене, парите от което са се изпарили и не са достигнали до младежа. В жалбата си Милен обяснява, че живял за кратко в апартамент на ул. „Янко Сакъзов”, което жилище щяло да бъде част от сделка, но до такава не се стигнало. При всички сделки, за които младежът твърди, че е измамен, той лично е вадил скици и други документи, нужни за изповядването на сделките.

В началото на миналия октомври Милен Паунчев бе изведен със съдия изпълнител от бащината си къща в тузарския квартал и първоначално живееше у приятели.

Разследващите проверили и банковата сметка на бедняка милионер. Установили само тегления от нея, като по-голямата част на парите били дърпани от банкомат на Сити казино клуб в София. От направена справка в КАТ пък станало ясно, че след смъртта на родителите си Милен е купил пет скъпи коли: „Мерцедес 500CLK”, „Бентли Континентал”, „Ауди Q 7”, „Ауди А8” и „Ауди А6”. Разследването показало, че няма данни купувачите на имотите да са извършили престъпление. Въпреки това Милен Паунчев наел адвокат и започнал да си търси правата по съдебен ред, тъй като не спира да се надява, че някой ден ще успее да си върне наследствените си имоти в „Остромила”.