Ваканционните имоти пишат нова глава в развитието си, смятат експертите от ARCO REAL ESTATE. От началото на годината до настоящия момент на пазара на ваканционни имоти се отчита засилено търсене и слабо предлагане.

В морските и планинските ни курорти цените на жилищата се повишават, а предлагане на качествени оферти почти няма. Българските граждани продължават да са все така активни и да искат да инвестират парите си, за да придобият собствен имот.

Собствено жилище на море или планина е изключителен плюс, тъй като освен възможност за дистанционна работа, дава сигурност при липса на свободни места по хотелите, както и на всички удобства, от които има нужда конкретният собственик.

Според данни на Агенцията по вписванията сделките в курортите ни отбелязват изумителни ръстове, като примери са Несебър – 90%, Царево – 34%, Балчик – 30%, Поморие – 17%, Смолян – 34%.

Изгодно ли е да си купите имот на морето

Цените в черноморските ни курорти са се повишили с около 25% от миналата година. Едностайни апартаменти вече трудно могат да се намерят под 25–35 000 евро, в зависимост от мястото на имота и гледката му.

В Слънчев бряг, Св. Влас и Несебър не може да се закупи имот под 40 000 евро, като цените за тристайни апартаменти стартират на нива от 50 000 евро.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg