Руснаците продължават да купуват имоти зад граница, съобщи Moscow Times. А за първите 6 месеца на 2023 броят на сделките се нараснал с 36% в сравнение с миналата година, когато започна бумът на търсенето, предизвикан от войната в Украйна, пресметна агенцията за недвижими имоти Intermark Real Estate, цитирана от Сега.

Пенсионери търсят селски имоти в Гърция

Най-търсеното място продължава да са ОАЕ и най-големият град там Дубай. Ръстът на сделките там сравнени с първото полугодие на 2022 г. е 66% - 58 200, като през 2022 г. ръстът е бил 70%. Общата стойност на придобитата собственост е нараснала повече от 2 пъти. 40% от сделките в Дубай принадлежат на руснаци.
 

istock
istock

На второ място в списъка на най-популярните страни за имоти е Тайланд, който задминава Турция. За първото полугодие руснаците са купили 2.6 пъти повече имоти в сравнение със същия период на 2022 г. Най-големият ръст на покупките на руснаците отбелязва индонезийският остров Бали - 6 пъти, според Intermark Real Estate.
 
 За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg