Повишено търсене на недвижими имоти се наблюдава напоследък в Момчиловци, заяви пред БТА кметът Сийка Суркова. Според нея тенденцията за раздвижване на пазара на имоти е главно вследствие на пандемията от КОВИД 19 , след която мнозина се връщат към по-спокойни места за живеене, близо до природата. Младо семейство IT – специалисти са най-новите обитатели на Момчиловци, практикуващи дистанционно професията си.
 
Покачва се търсенето както на земеделски земи, така и на имоти в регулация, обяснява кметът. Интересът е предимно от хора, завръщащи се след работа в чужбина и от млади семейства, търсещи  по-пасторално място за отглеждане на децата.

Известен български влогър вече е избрал Момчиловци и живее със семейството си в селото.

Добра инвестиция ли е селската къща

Неговите видео послания от Родопите допълнително провокират интереса към това място. Предимството е, че в Момчиловци има училище и добра социална инфраструктура, а близостта до Смолян осигурява всички удобства и услуги, уточняват от кметството.

istock
istock

Минималните изкупни цени на земеделска земя в землището на Момчиловци са около 15 лв. за кв. метър.  Имоти в регулация се търгуват при стойности минимум 25-30 евро за квадрат.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg