Очаква се увеличение в цените на имотите в някои столични райони с до 8-10%. Това заяви пред NOVA брокерът Георги Пейчев. 

„Очакванията са за стабилизиране на ценовите нива в досегашните рамки. Възможно е леко покачване в някои райони на София. Причината са добрите оферти от банките, както и намаляването на офертите в тези райони. Все още е рано да се правят прогнози за 2022 г., но обикновено първото тримесечие следва инерцията от предходната година”, обясни той и добави, че към момента търсенето на имоти значително превишава предлагането.

Кои квартали са предпочитани за покупка на имот в София

Най-предпочитани от столичани традиционно остават двустайните и тристайни жилища.

„Най-търсените са в централните градски райони, както и в тези с добра инфраструктура и достъп до градски транспорт”, добави той.

istock
istock

Георги Пейчев коментира още, че не се усеща конкуренция между новото и старото строителство, като и двата вида имат своите предимства.

„София остава градът с най-голям интерес за покупка на имот. Само за последното тримесечие на 2021 г. сключените сделки са над 11 500, което е ръст с около 20% в сравнение с 2020 г.”, каза още брокерът. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg