Община Бургас ще глоби фирма изпълнител на саниране, която остави блок в бургаския квартал „Изгрев” без покрив, пише БНТ.

Представители на администрацията проведоха оглед на блока, след което коментираха, че това е първият възложен блок за саниране на фирмата и ако щетите не бъдат оправени в кратки срокове, ще прекратят договора.

Фирмата изпълнител е била наета от общината в рамките на европейската програма за саниране на блоковете.

При огледа на пострадалия блок 9 са видени влага, мухъл и изгорели уреди. От общината са категорични, че ще следят отблизо дали ще бъдат отстранени щетите и дали това ще бъде изпълнено в срок.

„Смятам, че фирмата ще си изпълни ангажимента да възстанови за собствена сметка всички щети, които са нанесени в апартаментите на хората. Ако това не се случи, ние имаме възможност да задържим гаранцията по изпълнение на договора. Със сумата, която е по тази гаранция, колкото е възможно също да обезщетим хората”, коментира заместник-кметът на Бургас Чанка Коралска.

Очакванията са в петък фирмата да има готов авариен план за работа, за да успее да приключи в срок санирането на блока. Според техническия ръководител на проекта до 10 ще бъдат възстановени всички щети на пострадалите семейства.