Засилено търсене на складови бази в района на Пловдив отчитат от „Галакси пропърти груп”, съобщиха от инвестиционната компания. 

Оформилите се в близост до автомагистрала Тракия индустриални зони се превърнаха в притегателен център на множество компании в сферата на машиностроене, автоматизация, логистика и производство.

От своя страна развитието на промишлеността увеличава и търсенето на подходящи складови помещения. За да отговори на изискванията и търсенето в този сегмент "Галакси Пропърти Груп" отдава под наем складови бази в селата Бенковски и Стряма. 

Складова база Стряма е разположение на 8 км от Автомагистрала Тракия и на 15 м от Пловдив.

Площта на складовата база Стряма е 33 000 кв.м., на складовите помещения е 14 000 кв.м. Там са изградени общо 30 складови помещения с възможност за обединяване. Складовата база в Бенковски  е разположена непосредствено до Автомагистрала Тракия и на 7 км от Пловдив. 

Площта на терена е 18 000 кв.м. общата площ на складовете е 8500 кв.м. с възможност за обединяване. Там са изградени общо 20 склада. Ключовата локация на базите ги прави предпочитани за компаниите от региона.

Пловдив се очертава като най-атрактивното място за инвестиции в България, за развитие на индустриални паркове и съсредоточаване на производството на водещи експортни компании. Там се намират най-големите в страната логистични центрове и индустриални паркове. 

Световните фирми избират да инвестират в региона на Пловдив, защото там намират оптимална комбинация от качествена инфраструктура, ниски оперативни разходи и добре квалифицирана работна ръка.