На пазара  за наемане на жилища в по-малките областни центрове в провинцията се наблюдава спад, породен от слабото търсене и нарастващото предлагане. Няма интерес за квартири дори в централните зони на градовете, които са най-престижни, споделят местни брокери от агенциите за недвижими имоти.

Най-голямо е предлагането в центъра на Русе

сочи статистиката на сайта imot.bg. Едностайните в най-престижните зони на крайдунавския град сега се оферират за наемане от 160 лв. до 230 евро. В началото на годината максималната оферта бе със 100 евро по-ниска. Най-евтината гарсониера в центъра на Русе, която се дава под наем е необзаведена. Най-високата оферта е за луксозно напълно обзаведено жилище.

Двустайните в центъра на най-големия ни порт на Дунава се оферират от 100 евро до 450 евро. През януари предложенията са били в границите от 180 лв. до 400 евро. В момента най-нисък наем се иска за необзаведен апартамент на ул. „Борисова", а най-високият е обявен за изцяло луксозно обзаведен имот.

Пазарът в Плевен също е в застой

В центъра на града едностайните се предлагат за наемане от 120 до 400 лв., като преди повече от половин година офертите са били в рамките на 77-200 евро, сочи статистиката. Най-ниската оферта е за обзаведена боксониера. Най-високият наем се иска за напълно обзаведен апартамент до СБА.

За двустайните в центъра на Плевен собствениците им са обявили наеми от 150 лв. до 350 евро. В същите граници е било предлагането и през януари. Минималното предложение е за необзаведено жилище от 86 квадрата , а максималното - за нов луксозно обзаведен апартамент с площ от 60 квадрата.

Максималните оферти за отдаване под наем на гарсониери

във Велико Търново остават на нивото от януари

Предложенията в сегмента за центъра на града са от 200 до 550 лв., като в сравнение с първия месец на годината статистиката отчита нарастване на максималната оферта с около 150 лв.

Най-ниският наем за едностаен в старопрестолния град е за обзаведен партерен имот, а най-високият - за луксозно обзаведен апартамент от 63 квадрата на шести етаж.

При двустайните офертите са в границите от 200 до 600 лв., като при минималните стойности е отчетен спад от 40 лв. Най-малкият наем се иска са апартамент до полицията.

Най-високият е за просторно обзаведено жилище от 90 квадрата до кино „Искра".

В центъра на Стара Загора едностайните се оферират за наемане от 220 лв. до 200  евро, като в сравнение с януари е отчетен лек ръст в крайните предложения. Най-ниската оферта е за обзаведен апартамент на 6-и етаж, а най-високото - за ново мебелирано жилище.

При двустайните разликите са  по-големи и те се предлагат от хазяите си от 220 лв. до 400 евро. Най-високият наем е за ново просторно луксозно жилище от 76 квадрата. Минималното предложение е за частично обзаведен имот с площ от 70 кв. м.