Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури отново е с нов изпълнителен директор. Това е Драгомир Господинов, който беше зам.-директор на Държавен фонд „Земеделие” и отговаряше за Техническия инспекторат. Досегашният директор на агенцията - Пламен Захариев, напусна по собствено желание, тъй като преминава на друга работа, съобщиха от ведомството.

 

Името на Захариев нашумя преди около три месеца, когато социалният министър Тотю Младенов съобщи, че най-вероятно прокуратурата ще проверява шефът на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури заради неизплатените заплати на работещите в Националния център за социална рехабилитация, чийто председател е бил именно Пламен Захарив.

 

Проверка на Инспекцията по труда през юни е установила, че сдружението не е платило заплати за над 369 000 лева, при положение, че държавата и общините са плащали навреме на организацията за извършваните от нея социални дейности. Тогава Захариев призна пред Дарик, че има дължими заплати в центъра, но причината е в задължения на държавата към центъра, в това число и социалното министерство.