Американският посланик Херо Мустафа връчи визите на първите одобрени участници в тазгодишната Програма за работа и пътуване в САЩ (т.нар. „студентски бригади“), предаде БГНЕС.

Церемонията отбеляза началото на кампанията по тази програма.

„Аз съм изключително развълнувана, че имам тази възможност да открия сезона на лятната програма за работа и пътуване в чужбина за тази година. Това е една отлична възможност за студентите да посетят САЩ, да имат възможност да упражнят и усъвършенстват своите езикови учения на английски език, да опознаят културата на Америка и разбира се не на последно по значение място да припечелят малко допълнителни средства, които след това да използват по време на по-нататъшното си следване в България”, каза Херо Мустафа.

Държавата дава 50 млн. лв. за студентски кредити

Тя припомни, че лятната програма за пътувания и работа в САЩ започна през 2000 година, като над 100 000 са студентите, които са имали възможност да пътуват до Америка досега. Тази година възможност да прелетят Океана ще имат още 5000 студенти.

Посланик Мустафа сподели, че откакто е в България, е имала възможност да се запознае с български студенти, които вече са пътували по програмата.

„За тях това е изключително важен опит, променя живота им така, както беше и с мен, тъй като аз когато следвах съм пътувала два пъти в Еквадор и в Йордания. Беше наистина много важен момент от живота ми, който оформи впечатленията ми за развитие по-нататък. Пожелавам същия успех на тези студенти, които ще пътуват по нашата програма и пожелавам наистина да се промени животът им”, заяви посланикът и след това връчи визите на трима млади българи.

ЕК търси български студенти за работа у нас

istock
istock

Сред тях е и Антонио, който е на 19 години. Младият човек отива за втора година по програма. Първият път бил в Аляска – миналата година.

„Изкарах си едно страхотно лято, това е една страхотна възможност за студентите да изживеят Америка”, сподели той. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg